Autentyczność, prostota, najwyższej jakości produkty. Świeże i oryginalne, bo sprowadzane z Włoch. Klasykę włoskiej kuchni odnajdziemy w każdym detalu, ale także w nastroju i wystroju, które nawiązują do prawdziwych Włoch.

 

Oryginalna maszyna Berkel z lat 20. kroi cieniutko szynkę San Danielle. Otwarta kuchnia pozwala nam z bliska zobaczyć pracę kucharzy. Możemy zatem śledzić, jak od zera powstaje pizza z najlepszej mąki Caputo, która trafi niebawem na nasz talerz. „Otto Pompieri” znaczy ośmiu strażaków. Liczba ta gwarantuje – zdaniem twórców pierwszego w Warszawie Mozzarella Baru – obfitość i równowagę.
Mozzarella i Burrata opatrzone są certyfikatem DOP, czyli Denominazione di Origine Protetta. Ser Grana Padano, dojrzewający 24 miesiące, sos na bazie pomidorów San Marzano, własnoręcznie robione desery – to jeszcze nie wszystkie powody, by odwiedzić Plac Bankowy 1. Spróbujcie koniecznie espresso z najprawdziwszej włoskiej kawy. Jej receptura jest idealna: 80% arabiki plus 20% robusty. Plus 100% serca. |