Rusza kolejna odsłona Fine Dining Week. Najbardziej ekskluzywne restauracje w Krakowie i stolicy zapraszają na wyjątkowy festiwal sztuki restauracyjnej. Na gości czeka popisowe, pięciodaniowe menu, w pięknej oprawie.

 

Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja skosztowania menu mistrzów kulinarnych z najwybitniejszych restauracji w Warszawie i Krakowie. W dniach od 20 do 28 lutego wyjątkowe doznanie smaków i aromatów czeka na gości w festiwalowej cenie 119 złotych, która obejmuje 5 popisowych dań wybitnych Szefów Kuchni. Podczas Festiwalu goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających gości. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych – jak zapewnia Paweł Światczyński, założyciel i dyrektor Festiwalu Najlepszych Restauracji Restaurant Week – świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau. W Festiwalu wezmą udział między innymi restauracje:N31, Belvedere, Kieliszki na Próżnej, Amber Room czy Brasserie Warszawska. |

 

Otwarcie rezerwacji: 01.02.2017 r.
Dresscode: Smart casual+
Czas: 20-28 lutego 2017 r.
Miejsce: Kraków, Warszawa
www.restaurantweek.pl