Zaprosiliśmy naszych przyjaciół i partnerów na warsztaty deserowe prowadzone przez jednego z najlepszych cukierników w Polsce, Krzysztofa Kopcińskiego. Słodkości rozpływały się w ustach.

 

Chętnych na zgłębienie słodkiej sztuki kulinarnej było tak wielu, że postanowiliśmy podzielić warsztaty na dwa wieczory. Na 50. piętrze Złotej 44, oko cieszyły nie tylko desery przygotowywane wspólnie przez mistrza i uczestników, ale też niepowtarzalna panorama Warszawy.

Warsztaty to była ucieczka od codzienności i chwila wytchnienia dla zapracowanych, aktywnych, podejmujących na co dzień ważne decyzje, naszych gości. A były nimi głównie biznesmenki i top menadżerki oraz właścicielki i właściciele firm. Spotkania były okazją do nawiązania nowych kontaktów, ale też do rozmów z dawno niewidzianymi znajomymi.
Krzysztof Kopciński wraz z gośćmi przyrządzał desery w kuchni urządzonej przez Gaggenau. Nie mogły się nie udać, bo Gaggenau od trzystu lat jest wiodącym producentem innowacyjnych i rewolucyjnych urządzeń gospodarstwa domowego.


Desery z niecodziennych i zaskakujących produktów, powstawały zgodnie ze wskazówkami cukiernika. Najbardziej smakowały te, przyrządzone z lodów Häagen-Dazs i kawy Gorilla. Słodkie smaki doskonale przełamał serwowany gościom szampan Perrier-Jouët Grand Brut oraz koniak Martell X.O.
Wieczory były pełne, i to nie tylko kulinarnych, zapachów. Przedstawicielki z perfumerii Mon Credo prezentowały wyjątkowy zapach Tiziana Terenzi Kirke z nutą marakui i wręczały gościom maleńkie flakoniki tych perfum. Krzysztof Kopciński, nawiązując do zapachu perfum, wykorzystał marakuję w przygotowywanych deserach. Zwieńczeniem każdego wieczoru było smakowanie własnoręcznie zrobionych delikatesów. Niedługo kolejna edycja warsztatów, na które serdecznie zapraszamy. |

 

Partnerzy wydarzenia: